Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Tenis 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Tenis

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
83,391
64,241
113
1721897927896.png

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki tenis turnuvasının kura çekimi 25 Temmuz Perşembe günü yapılacak. Oyunların açılış töreni 26 Temmuz Cuma günü gerçekleşecek; 27 Temmuz Cumartesi günü ise tenis turnuvasının ilk maçları başlayacak. Tek erkekler ve tek kadınlar finalleri, 3 Ağustos'ta yapılacak.

Oyunlardaki tenis müsabakalarında tek erkekler ve tek kadınlar, çift erkekler ve çift kadınlar ve karışık çiftler olmak üzere beş etkinlikte sekiz altın madalya dağıtılacak.
Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Iga Swiatek, Jannik Sinner, Andy Murray ve Coco Gauff gibi önemli isimler ülkeleri adına olimpiyatlarda yarışacak.

Andy Murray'den Emeklilik Kararı

Olimpiyatlara 5. kez katılmaya hazırlanan Andy Murray, oyunların ardından tenis kariyerini noktalayacak.

Murray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son turnuvam için Paris'e geldim. Büyük Britanya takımı için yarışmak kariyerimin en unutulmaz anlarıydı ve
bunu son kez yapabildiğim için gururluyum." ifadelerine yer verdi.

Kariyerinde 3 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Murray, 2012 ve 2016 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmıştı. Murray,
2012 Londra Olimpiyatları'nda ise karışık çiftlerde gümüş madalya elde etti.

Jannik Sinner Olimpiyatlara Katılamayacak

Dünya bir numarası Jannik Sinner, hastalığı sebebiyle Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan çekildiğini açıkladı.

Bu yıl Avustralya Açık'ta zafere ulaşan genç oyuncu kariyerinde ilk kez olimpiyatlara katılacaktı.

Coco Gauff Bayrağı Taşıyacak

2023 Amerika Açık'ı kazanan Gauff, kariyerinin ilk Olimpiyat Oyunları'nda yarışacak. Gauff, Jessica Pegula ile birlikte ABD Kadın Tenis Takımı'na seçildi.

Genç tenisçi açılış seremonisinde ülkesinin bayrağını taşıyacak. Cuma gecesi düzenlenecek tören Sen Nehri üzerinde yapılacak ve yaz olimpiyatları tarihinde ana stadyum dışında düzenlenen ilk açılış töreni olacak.
 
Üst