Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

⚽️Futbol Beşiktaş - Galatasaray: Muhtemel 11'ler

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
83,725
64,449
113
1610881952061.png

Vodafone Park'taki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Geçen hafta Hatayspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı takım, 35 puanla zirvede yer alıyor. Beşiktaş, son 6 maçında 5 galibiyet ve 1 beraberlikle 16 puan topladı.

Geride kalan 18 haftanın birini bay geçen Galatasaray ise 17 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılı ekip haftaya 33 puanla üçüncü sırada girdi.

Muhtemel 11'ler

Siyah-beyazlı ekibin savunma oyuncusu Welinton, sarı kart cezası nedeniyle derbi maçta forma giyemeyecek.

Galatasaray'da ise 3 futbolcu Beşiktaş'a karşı mücadele edemeyecek.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan Radamel Falcao ve Emre Taşdemir, derbide görev yapamayacak.

Yılbaşı gecesi yaşadığı havai fişek kazası nedeniyle tedavisi süren Omar Elabdellaoui de Beşiktaş karşısında takımını yalnız bırakacak.

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan Yılmaz, Josef, Atiba, Oğuzhan Özyakup, Ghezzal, Larin, Aboubakar.

Galatasaray: Okan Kocuk, Linnes, Luyindama, Marcao, Saracchi, Taylan Antalyalı, Belhanda, Arda Turan, Feghouli, Emre Kılınç, Diagne.

Opta İstatistikleri
  • Beşiktaş'ın Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği takım Galatasaray (150). Siyah-beyazlıları Galatasaray'dan (45) daha fazla mağlup eden tek rakibi ise Fenerbahçe (47).
  • Beşiktaş, Galatasaray'ı yendiği son beş; Galatasaray ise Beşiktaş'ı mağlup ettiği son altı Süper Lig maçında gol yemedi.
  • Galatasaray'ı konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kaybetmeyen (4G 1B) ve son üç karşılaşmayı gol yemeden kazanan Beşiktaş, lig tarihinde rakibine karşı üst üste dört iç saha maçında kalesini gole kapatamadı.
  • Geçen sezon Beşiktaş ile oynadığı iki Süper Lig maçında da gol atamayan Galatasaray, üç maçlık bir gol hasretini en son yine Fatih Terim yönetiminde yaşamıştı (Aralık 2002-Ekim 2003).
  • Bu sezon Süper Lig'de en fazla penaltı golü atan iki takım Galatasaray (8) ve Beşiktaş (6).
  • Galatasaray bu sezon oynadığı 17 Süper Lig maçının sekizinde kalesini gole kapattı ve bu alanda ligin en yüksek sayısına sahip takım durumunda.
  • Beşiktaş'ın Süper Lig'de attığı son sekiz iç saha golünün altısında Cyle Larin'in doğrudan katkısı var (5 gol & 1 asist).
  • Bu sezon çıktığı 13 maçta beş gole ulaşan Younes Belhanda, şimdiden Süper Lig kariyerindeki en golcü sezonu egale etti (2019/20'de 5 gol).
  • Sergen Yalçın, Süper Lig kariyerinde henüz Fatih Terim'i mağlup edemedi (3B 1M) ancak son üç karşılaşmadan birer puan almayı başardı.
  • Beşiktaş deplasmanında çıktığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Fatih Terim, teknik direktörlük kariyerinde rakibine karşı üst üste üç dış saha yenilgisi almadı.
 

nişantaşı

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
25,102
22,660
113
ersin rosier-vida-montero-rıdvan josef-dorukhan-oguzhan larin-gezzal abubakar
böle cıkmalı ama sergen dorukhanla oguzhanın yerıne atiba mensah yapar :)
 

nişantaşı

Tanınmış üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
25,102
22,660
113
ersın rosier-vida-montero-rıdvan atiba-josef-oguzhan larin-gezzal-abubakar yapmiş güzel kadro
okan şener-luyındama-markao-saracci taylan-etebo-belhanda-ogulcan-arda diagne
besıktas agır basıyo
 
Üst