Bilgilendirme Foruma giriş veya şifre ile ilgili sorun yaşayanlar [email protected] adresine sorunu anlatarak mail atabilirsiniz.

Basketbol NBA'de Haftanın Oyuncusu Alperen Şengül

Daimon

Moderator
Yönetici
Moderatör
Ayrıcalıklı Üye
TC Onaylı
83,159
64,050
113
1704789035866.png

Houston Rockets'ın 3 galibiyet ve 1 yenilgiyle kapattığı haftayı 24 sayı, 7 ribaund ve 4.5 asist ortalamalarıyla tamamlayan Alperen Şengün Batı Konferansı'nda haftanın en iyi oyuncusu oldu.

Doğu Konferansı'nın en iyi ise 27.3 sayı, 3.3 ribaund ve 9.3 asist ortamalarıyla oynayan Jalen Brunson (New York Knicks) seçildi.

All Star İçin Oylar Alperen'e

2024 NBA All-Star maçında yer alacak oyuncular için oylama süreci başladı. Taraftarların oyları, ilk 5'e seçilecek oyuncular için önemli yer tutarken Houston Rockets'taki üstün performansıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türk basketbolcu Alperen Şengün de öne çıkan adaylar arasında yer alıyor. All-Star maçı için oy verme süreci, NBA uygulaması ve NBA.com üzerinden başladı.
Houston Rockets için listenin başında milli basketbolcumuz Alperen Şengün bulunuyor.

Nasıl Oy Verilecek?

Taraftarların vote.nba.com adresi üzerinden "Start Voting Now" seçeneğine tıklaması ve Batı Konferansında yer alan Alperen Şengün için "West" kadrosuna girmesi gerekiyor. Devamında çıkacak arama butonuna Alperen Şengün yazacak tüm basketbolseverler, milli oyuncunun ligdeki en büyük şovda yer alması için oy kullanabilir.

Kulüp Tarihine Geçti

Kulüp tarihinde 2 bin sayı, bin ribaunt ve 500 asiste ulaşan en genç oyuncu olan Alperen Şengün, NBA'deki üçüncü yılı olan 2023-24 sezonunun başında Rockets'ın en iyi oyuncusu olarak gösteriliyor.

Şengün; saha içi şutlarda %54.7'lik isabaet oranı yakalarken, 21.5 sayı, 9 ribaunt ve 5.2 asist ortalamalarına sahip oldu. Alperen Şengün, bu istatistikleri ve sahada gösterdiği performansla basketbol severlerin yanı sıra diğer oyuncuların da dikkatini çekiyor.

LeBron'dan Alperen'e Övgü

Tarihin en iyi oyuncuları arasında gösterilen LeBron James ise, milli basketbolcu hakkında şu yorumlarda bulundu: "Potada çok etkili olabiliyor.
Harika top taşıma yeteneği var, sahayı görebiliyor, harika pas atıyor. O gerçekten çok iyi genç bir parça."
 

chorjchak

Aktif Üye
Aktif Üye
Ayrıcalıklı Üye
Yeni Üye
88
44
18
Gerçekten son maçlarda çok iyi gidiyor allah nazardan korusun.

@Daimon hocam konudan bağımsız olacak ama müsait bir zamanınızda özel mesaj atabilir misiniz ?
 
Üst